Al sinds 1923 een begrip in het Gooi en omstreken

Landgoed Groot Kievitsdal is een familiebedrijf en wordt al drie generaties lang met veel passie gerund.

Historie

Groot Kievitsdal is gebouwd in de zomer van 1923 als theehuis/lunchroom. Het ontwerp is van het architecten duo, de heren van Wamelen en Slot. De opening van Groot Kievitsdal was in augustus 1923. Het restaurant Groot Kievitsdal had grote overdekte terrassen en vaak speelde er een strijkorkestje om de gasten te vermaken.

Het restaurant kwam in 1978 in handen van familie Gelevert. De hotelkamers verdwenen, de zaal werd afgebroken en er werd een nieuwe vleugel aangebouwd waar een nieuwe zaal en 12 bowlingbanen in gelegen waren. Ook kwam er een nieuwe keuken en werd er een barbecue hoek gebouwd. Sindsdien was de oude glorie van Groot Kievitsdal weer helemaal terug.

In februari 1998 is het restaurant afgebrand. Gelukkig is het vertrouwde restaurant weer opgebouwd. De naam Kievitsdal is afkomstig van een klein meertje dat gelegen is bij de oprijlaan van de Hilversumse golfclub. Dat meertje en ook een boerenhofstede die er stond heette “het Kievitsdel”. Het landgoed waar het ligt wordt Kievitsdal genoemd, vandaar Klein en Groot Kievitsdal.

Landgoed Groot Kievitsdal is nog altijd eigendom van de familie Gelevert, waar alweer de derde generatie met veel genoegen samen met het team dit mooie vak uitoefent.

Duurzaamheid

Landgoed Groot Kievitsdal heeft oog voor duurzaamheid. In onze bedrijfsvoering zijn wij continu bezig om bewuste keuzes te maken voor onze toekomst.

Wist u dat ons pand volledig voorzien is van zuinige LED verlichting? Wij gaan milieubewust met onze klimaatbeheersing. Als de zalen niet gebruikt worden staat onze airco en/of verwarming uit.

Wij beschikken over een laadpaal voor het opladen van twee elektrische auto’s.

Laat u inspireren en verrassen door de vele mogelijkheden die onze locatie te bieden heeft.

Maak een afspraak
 

Adres

Landgoed
Groot Kievitsdal
Hilversumsestraatweg 19
3744 KB Baarn

Reserveren

Onze afdeling Sales & Events is maandag tot en met vrijdag bereikbaar voor het maken van uw reservering en het verstrekken van informatie.

ReserverenReserveer kan via grootkievitsdal.nl/reserveren, e-mail naar info@grootkievitsdal.nl of bellen naar
035 68 330 33